12.07.22

Museum Mayer van den Bergh breidt uit!

Happel Cornelisse Verhoeven heeft samen met Julian Harrap architects de ontwerpwedstrijd gewonnen voor de restauratie en uitbreiding van Museum Mayer van den Bergh in Antwerpen. In de toekomst zal het aanpalende stadspaleis, het ouderlijk huis van Fritz Mayer van den Bergh, deel gaan uitmaken van het museum. Daarnaast vergroot een nieuwe uitbreiding op de achterplaats de ruimte om tijdelijke exposities te programmeren en het publieksgebied te verbeteren.

Met meer dan 60 topstukken op de Vlaamse topstukkenlijst heeft het museum een uitzonderlijk kwalitatieve kunstcollectie in huis die in de beste omstandigheden moet worden beheerd, bewaard en gepresenteerd. Voor dit unieke project slaan de Raad van Regenten van het museum en de stad Antwerpen de handen in elkaar.

Lees meer

01.06.22

Winnaar architectenselectie ‘Kop van de Punt’

Op uitnodiging van OCW Stadswerven is HCVA geselecteerd voor het ontwerp van de ‘Kop van de Punt’, een prominent kopgebouw op de punt van het haveneiland Stadswerven in Dordrecht.

Beeld: Zicht op Dordrecht, Aelbert Cuyp 1655

30.05.22

Jaarboek Architectuur 2021 / 2022

De tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer en Raad van State is gepubliceerd in het Nederlandse Jaarboek Architectuur 2021 / 2022 en sierde de cover van deze 35ste editie!

01.05.22

Openingslezing Rotterdam Architectuur Maand

De zesde editie van de Rotterdam Architectuur Maand trapt af met de openingslezing op woensdagavond 1 juni. Op 29 meter hoogte, vanuit het festivalshart van de RA Maand gaat Ninke Happel van HCVA in op het thema van de RA Maand, ‘Vista Rotterdam!’ en het thema van de hoofdtentoonstelling ‘(T)Huis’.

Beeld: Rooftop, MVRDV

17.03.22

Oplevering tijdelijke huisvesting Eerste Kamer

De tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer en Raad van State is opgeleverd!

17.03.22

Podcast Architectenweb

In de podcast van Architectenweb gaan Michiel van Raay en Floris Cornelisse dieper in op het ontwerp van de tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer en Raad van State.

14.10.21

Regionaal Archief / Heerlen

Het Regionaal Archief in de voormalige Christus Koningkerk in Heerlen krijgt langzaam contour. De nieuwe kolommen van het archief volgen het vierkantraster van de kerk.

14.10.21

Fierensblokken / Antwerpen

De binnen- en buitengevels van de Fierensblokken komen geleidelijk uit de stijgers. De originele polychromie van metselwerk, kozijnen, keramische- en natuurstenen details wordt langzaam weer leesbaar.