14.05.24

Back to Maastricht

As part of the lecture series ‘Words-Works’ organized by the Academy of Architecture in Maastricht, Floris Cornelisse will give a lecture called:

‘Back to Maastricht’.

Thursday evening the 16th of May at 7 pm
Academy of Architecture Maastricht / Herdenkingsplein 12

14.05.24

Nooit meer Slopen

Hoewel sloop-nieuwbouw het vanwege financiële argumenten vaak wint van renovatie en herbestemming is sloop steeds minder te verantwoorden. Wat als we besluiten de toekomst van de stad te bouwen met wat er nu is? Wat als we nooit meer slopen? Op 15 mei werpen we tijdens Stadscafe #31 een blik op de toekomst en bespreken met publiek en onze drie tafelgasten Ninke Happel, (Happel Cornelisse Verhoeven), Hilde Remøy (TU Delft) en Menno Rubbens (cepezed) de kansen én gevolgen van het motto Nooit meer Slopen.

19.04.24

Lecture ETH Zurich

As part of ETH Zurich’s series ‘Denkraum #14: Courage – Unbuilding’, Ninke Happel will be giving a lecture on creative re-use at the Department of Architecture / Chair of Affective Architectures.

Lecture: When Less Is Not a Loss
When: 23.04.2024, 16:30 (ONA G23)

Read more:
Chair of Affective Architectures

18.04.24

Lezing Van der Laandag

Op uitnodiging van de Van der Laan Stichting geeft Paul Verhoeven op 20 april a.s. een lezing onder het thema ‘Her-gebruik en her-interpretatie’. In de lezing staat de transformatie van ons kerkelijk erfgoed centraal met als casus de recentelijke transformatie van de Christus Koningkerk.

De lezing vind plaats in het kader van de Van der Laandag in het voormalige Raadhuis van Waalwijk om 14:00 uur.

Lees meer: Van der Laan Stichting

18.04.24

Uitnodiging Jos. Bedaux-lezing

Namens de Stichting Jos. Bedaux Architect nodigen wij u uit voor de eerste Jos. Bedaux-lezing!

Met deze jaarlijkse lezingencyclus hoopt zij de aandacht voor zijn werk nieuw leven in te blazen. Architect Mechthild Stuhlmacher zal als eerste spreker de relatie tussen haar werk en dat van Jos. Bedaux toelichten. De lezing vindt plaats in de aula van het Cobbenhagengebouw van de Universiteit van Tilburg, het meest iconische werk van Bedaux.

We heten u welkom op 18 april -de geboortedag van Jos. Bedaux (1910-1989)- in de aula van de UVT. Aanvang 19:30

Lees meer: Jos. Bedaux Stichting

07.03.24

Nieuwe rol voor wederopbouwkerk

De transformatie van de Christus Koningkerk is gepubliceerd in het vakblad Pi. In het artikel gaat Eva Vroom dieper in op het ontwerp van het park en het kerkplein, de renovatiewerken van de kerk en het ontwerp van het nieuwe interieur voor het Historisch Centrum Limburg.

Ga naar project

17.01.24

Fierenshoven in de De Architect

De renovatie en uitbreiding van de Fierenshoven is gepubliceerd in De Architect. Floortje Keijzer sprak uitgebreid met Ninke Happel en Joris Molenaar over de herleving van dit vooroorlogse monument.

15.01.24

Jahrbuch Ziegelarchitektur 2024

De brandweerkazerne in Antwerpen is gepubliceerd in het Jahrbuch Ziegelarchitektur 2024.

Ga naar project