14.02.20

Brandweer Wilrijk opgeleverd!

De brandweerkazerne in Antwerpen Wilrijk is opgeleverd. Het rood geglazuurde gebouw is een opvallend teken aan de Zuidtangent van de stad geworden. Bijzondere aandacht is gegaan naar de hybride constructie van de kazerne die is samengesteld uit een betonnen remise op de begane grond met daarboven een massief houten woonverdieping.

10.02.20

Aankomende lezingen

12 Februari / ‘ACN College’ / Architectuurcentrum Nijmegen, LUX 6 Nijmegen

 

4 Maart / ‘Dorpsarchitectuur’ / AR-TUR en Tijdschrift A+, Huis Perrekes, Oosterlo (B)

 

11 maart / ‘Constructing Architecture’ / Technische Universiteit Eindhoven, Auditorium 16

10.01.20

Winnaar architectenselectie Vroom & Dreesmann Den Helder

Happel Cornelisse Verhoeven heeft de architectenselectie gewonnen voor de transformatie van het voormalige warenhuis van Vroom & Dreesmann in de binnenstad van Den Helder. Het langgerekte gebouw zal worden voorzien van een nieuwe winkelplint met daarboven veertig stadsappartementen. Een nieuwe, bakstenen gevelgeleding volgt het monumentale slagritme van het pand maar voegt zich tegelijkertijd in plastiek en detail naar de fijnmazige pandenstructuur van de binnenstad.

05.01.20

Publicatie A+U

Het Japanse vakblad A+U maakte een themanummer over de stand van de Nederlandse architectuur van het afgelopen decennium met als titel ‘Supernormal – Architecture in The Netherlands 2010-2020’. Museum De Lakenhal werd opgenomen in de canon van projecten en sierde de cover van de uitgave.

02.01.20

Publicatie Pi.

De restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal werd uitgebreid besproken door Eva Vroom in het artikel ‘De architect als archeoloog’.

27.11.19

Winnaar Abe Bonnemaprijs!

Happel Cornelisse Verhoeven heeft de Abe Bonnema Architectuurprijs 2019 gewonnen met de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal. “De jury is buitengewoon onder de indruk van de wijze waarop het complexe ensemble van historische monumenten uit diverse periodes opnieuw is geordend en is aangevuld met een karakteristiek eigentijds gebouw. Het resultaat is van een niveau dat je in Europa soms tegenkomt, maar in Nederland zelden ziet.”

18.11.19

Architect van het Jaar!

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking van de Architectenweb Awards is Happel Cornelisse Verhoeven uitgeroepen tot Architect van het Jaar 2019!

16.11.19

Nominatie Rotterdamse Architectuur Prijs!

De ruiterbrug in Hoek van Holland is genomineerd voor de Rotterdamse Architectuur Prijs, georganiseerd door AIR. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Stem hier op de Ruiterbrug!