20.12.18

Ontwerp tijdelijke plenaire zaal Eerste Kamer

De vergunningaanvraag is ingediend voor de tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer en Raad van State. In het voorjaar van 2019 start de verbouwing van Lange Voorhout 34-36 / Kazernestraat. In de zomer van 2020 verhuizen de medewerkers van de Eerste Kamer en de Raad van State van het Binnenhof naar de tijdelijke huisvesting.

08.12.18

Publicatie World Architecture Magazine

Op uitnodiging van het tijdschrift ‘World Architecture’ stelde gastredacteur Kees Kaan een Nederlands themanummer samen.
Hierin wordt stilgestaan bij het werk van enkele Nederlandse architecten waaronder Het Noord-Hollands Archief in Haarlem.

Gastredacteur: Kees Kaan
Met bijdragen van: Ruud Brouwers, Kirsten Hannema en Zhang Yang

04.12.18

Informatieavond Het Rotterdams Woongenootschap

HCVA heeft tijdens een informatieavond van Het Rotterdams Woongenootschap haar eerste plannen voor de Lloydpier gepresenteerd aan de potentiële leden.

22.11.18

Winnaar ARC18 Detail award

Happel Cornelisse Verhoeven wint de ARC18 Detail Award!

De jury, onder leiding van Jacq. de Brouwer, heeft Cadix unaniem aangewezen als winnaar van de ARC18 Detail Award. De jury prijst de verrassend hoge kwaliteit van het hoekgebouw, waarbij de sterke plasticiteit in de gevel direct opvalt.

12.11.18

Publicatie De Architect / Cadix

Cadix is gepubliceerd in het novembernummer van de Architect.

22.10.18

Winnaar architectenselectie Stadhuis Groningen

Happel Cornelisse Verhoeven heeft de architectenselectie gewonnen voor de transformatie en renovatie van Stadhuis Groningen. 

Het neoclassicistische rijksmonument van Jacob Otten Husly zal worden gerestaureerd en worden voorzien van o.a. een nieuwe raad- en burgerzaal.

Daarnaast wordt de ruimtelijke ontsluiting verbeterd zodat het gebouw als ‘Huis van de Stad’ zijn publieke karakter kan versterken.

07.10.18

Winnaar publieksprijs Pinetum Blijdestein

Happel Cornelisse Verhoeven Architecten heeft de publieksprijs gewonnen met het ontwerp voor een tuinpaviljoen in Pinetum Blijdestein te Hilversum.

24.09.18

HCVA genomineerd voor ‘Architect van het Jaar’

Happel Cornelisse Verhoeven is genomineerd voor ‘Architect van het Jaar 2018’.

“De zorgvuldigheid, van de compositie tot de details, van omgeving tot het meubel, waarmee HappelCornelisseVerhoeven al zijn projecten vormgeeft wordt door de jury geroemd. En de ogenschijnlijke rust waarmee heldere keuzes gemaakt worden in de ontwerpen, maar ook in de opgaven waaraan gewerkt wordt. Ieder project wordt met aandacht ontworpen.”