10.01.20

Winnaar architectenselectie Vroom & Dreesmann Den Helder

Happel Cornelisse Verhoeven heeft de architectenselectie gewonnen voor de transformatie van het voormalige warenhuis van Vroom & Dreesmann in de binnenstad van Den Helder. Het langgerekte gebouw zal worden voorzien van een nieuwe winkelplint met daarboven veertig stadsappartementen. Een nieuwe, bakstenen gevelgeleding volgt het monumentale slagritme van het pand maar voegt zich tegelijkertijd in plastiek en detail naar de fijnmazige pandenstructuur van de binnenstad.

05.01.20

Publicatie A+U

Het Japanse vakblad A+U maakte een themanummer over de stand van de Nederlandse architectuur van het afgelopen decennium met als titel ‘Supernormal – Architecture in The Netherlands 2010-2020’. Museum De Lakenhal werd opgenomen in de canon van projecten en sierde de cover van de uitgave.

02.01.20

Publicatie Pi.

De restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal werd uitgebreid besproken door Eva Vroom in het artikel ‘De architect als archeoloog’.

27.11.19

Winnaar Abe Bonnemaprijs!

Happel Cornelisse Verhoeven heeft de Abe Bonnema Architectuurprijs 2019 gewonnen met de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal. “De jury is buitengewoon onder de indruk van de wijze waarop het complexe ensemble van historische monumenten uit diverse periodes opnieuw is geordend en is aangevuld met een karakteristiek eigentijds gebouw. Het resultaat is van een niveau dat je in Europa soms tegenkomt, maar in Nederland zelden ziet.”

18.11.19

Architect van het Jaar!

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking van de Architectenweb Awards is Happel Cornelisse Verhoeven uitgeroepen tot Architect van het Jaar 2019!

16.11.19

Nominatie Rotterdamse Architectuur Prijs!

De ruiterbrug in Hoek van Holland is genomineerd voor de Rotterdamse Architectuur Prijs, georganiseerd door AIR. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Stem hier op de Ruiterbrug!

15.11.19

Nominatie Abe Bonnemaprijs!

Museum De Lakenhal is genomineerd voor de Abe Bonnemaprijs! Het thema van dit jaar is ‘betekenis’.

14.11.19

Museum De Lakenhal A Portrait

Een betekenisvol project verdient een aandenken, daarom hebben we een boek gemaakt waarin het gebouw wordt gevierd; een portret van het museum. Het boek bestaat uit een gedetailleerd fotokatern door Karin Borghouts en beschouwende teksten van Meta Knol en Koen van Synghel. Op 14 december a.s. zal het eerste boekexemplaar worden uitgereikt aan Rijksbouwmeester Floris Alkemade.