20.07.20

Winnaar architectenselectie Cadix

Happel Cornelisse Verhoeven heeft de ontwerpwedstrijd gewonnen voor de realisatie van een gezinsvriendelijk, gestapeld woonproject in de Cadixwijk in Antwerpen. Onderdeel van de prijsvraag is het ontwerp van een masterplan voor de noordelijke twee kadeblokken waar het nieuwe woongebouw onderdeel vanuit maakt. Het project omvat een hoekensemble met 25 innovatieve gezinsappartementen rondom een collectieve binnentuin en wordt uitgevoerd in opdracht van AG Vespa.

16.07.20

Start verbouwing Christus Koning Kerk

In Heerlen is begonnen met de renovatie en transformatie van de Christus Koning Kerk. Het wederopbouwmonument krijgt een nieuwe herbestemming tot regionale archiefbewaarplaats en wordt voorzien van een archieftoren, kantoorvleugel en een openbare studiezaal. Aannemer Laudy Bouw & Ontwikkeling is begonnen met de bouwvoorbereiding.

04.07.20

Verhuizing Keilepand

Happel Cornelisse Verhoeven is verhuisd naar het Keilepand, een vooroorlogse groente-en fruitloods aan de Merwe-Vierhavens in Rotterdam. Het betonnen overslagmagazijn stamt uit 1922 en is een karakteristiek voorbeeld van het industriƫle erfgoed langs de noordelijke havenbekkens. De genereuze betonconstructie geeft ons de ruimte om in een open atelier samen te werken. Ons nieuwe adres is:

Keilepand
Keilestraat 9
3029 BP Rotterdam

24.06.20

Start verbouwing Stadhuis Groningen

Op de Grote Markt in Groningen is begonnen met de verbouwing van het Stadhuis. Het neoclassicistische rijksmonument van Jacob Otten Husly zal worden gerestaureerd en worden voorzien van o.a. een nieuwe raad- en burgerzaal. De aannemerscombinatie Rottinghuizen en De Bonth van Hulten is inmiddels gestart met de bouwwerkzaamheden. De oplevering staat gepland voor december 2021.

10.04.20

Realisatie Fierenshoven van start

De renovatie en uitbreiding van de Fierenshoven in Antwerpen zijn succesvol aanbesteed. Het vroeg modernistische woningbouwcomplex, ontworpen door Gustave Fierens, is het grootste sociale woningbouwproject uit het interbellum in de Antwerpse binnenstad. De Verenging ACH Bouw – Vanhout is als aannemer aangesteld en is inmiddels gestart met de sloopwerkzaamheden. De oplevering van het project staat gepland voor medio 2022.

07.04.20

Realisatie woontoren van start

In Tilburg is gestart met de bouw van De Brabander, een nieuwe woontoren naast het centraal station. Het gebouw vormt het kopmotief van de Spoorzone en wordt vervaardigd uit betonnen gevelelementen die zijn voorzien van een gestraalde pilasterstructuur.

21.03.20

Publicatie Bouwwereld

De transformatie van Museum De Lakenhal werd uitgelicht in het tijdschrift Bouwwereld.

10.03.20

A Tale Told in Cherry-Red

Jeanette Kunsmann schreef een aanstekelijke beschouwing over de brandweerpost in Antwerpen in Stylepark Magazine.