Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
1 / x

Noord-Hollands Archief

Haarlem

Het Noord-Hollands Archief ligt in de binnenstad van Haarlem en bestaat uit drie aaneengeschakelde gebouwen rondom een centrale binnentuin. De tuinzijde van de bestaande studiezaal is vervangen door een bronskleurige puiconstructie met een centrale hoofdentree, recht tegenover een monumentale rode beuk. De nieuwe gevel sluit aan bij de hoogte van de cordonlijsten van het voormalige weeshuis. De leeszaal wordt geritmeerd door een stalen constructie van kolommen en doorgaande liggers. De nieuwe meubelstukken worden als losse objecten tussen de kolommen geplaatst en zijn vervaardigd van gebeitst eikenhout. Verlichtings-armaturen, tafelframes, handgrepen en coderingen zijn uitgevoerd in gebruineerd messing. Het beperkte materialenpalet en de rigide opstelling van meubels biedt evenwicht tussen een genereuze publieksruimte en een intieme studiezaal.

Locatie

:

Haarlem

Project

:

Noord-Hollands Archief

Locatie

:

Haarlem

Ontwerp fase 1

:

2010- 2013

Ontwerp fase 2

:

2015-

Status

:

Gerealiseerd

Opdrachtgever

:

Rijksgebouwendienst

Signalisatie

:

Stout/Kramer

Fotografie

:

Karin Borghouts

Winnaar

:

ARC-Award 2013

Nominatie

:

Lieven De Keypenning

Publicatie

:

Jaarboek 2013-2014

‚Äč