Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
1 / x

Cadix

Antwerpen (B)

Ten noorden van het stadscentrum van Antwerpen ligt de voormalige havenwijk Cadix. Deze wijk is ontstaan in de 19de en begin 20ste eeuw en bestaat uit een hetrogene blokstructuur van pakhuizen, depots, kazernes en rijwoningen. De komende jaren zal dit geleidelijk worden getransformeerd tot stedelijk woon-werkmilieu. Samen met Stephen Taylor Architects heeft Happel Cornelisse Verhoeven twee hoekgebouwen ontworpen met in totaal 60 woningen, een parkeergarage en een kinderdagverblijf. De twee woongebouwen liggen diametraal ten opzichte van elkaar en kennen een architectonische verwantschap. Beide hoeken worden uitgevoerd in baksteen en hebben een monolitische uitstraling om het robuuste karakter van de wijk kracht bij te zetten. Bijzondere aandacht gaat uit naar de behandeling van de entreegebieden en de tectonische afleesbaarheid van de gevels.

Project

:

Stadsblok Cadix

Locatie

:

Antwerpen (B)

Ontwerp

:

2012 -

Status

:

In uitvoering

Opdrachtgever

:

Woonhaven Antwerpen

i.s.m.

:

Stephen Taylor Architects (UK)

‚Äč