Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
Image of
1 / x

Brandweer

Antwerpen (B)

In de Antwerpse deelgemeente Wilrijk wordt een nieuwe brandweerpost gerealiseerd aan de Gaston Fabrélaan, een drukke verkeerstangent ten zuiden van de stad. De kazerne is opgenomen in de rooilijn van de straat en voorziet in de huisvesting van een remise, burelen en woon-, kleed en slaapvertrekken. Het gebouw bestaat uit een massief houten draagconstructie met een centrale trap die de verschillende verdiepingen met elkaar verbindt en zorgt voor een vlotte afwikkeling tijdens een interventie-oproep. Bijzondere aandacht gaat uit naar de tektonische afleesbaarheid van de gevels waarbij uitdrukking wordt gegeven aan de typologische stapeling van remise, woonhuis en toren. Een rood-genuanceerde materialisering van verglaasde stenen zorgt voor een signalement in de wijk; een ‘architecture parlante’ waarbij vorm en verschijning onherroepelijk herinneren aan de functie van de brandweer.

Project

:

Brandweer Wilrijk

Locatie

:

Antwerpen (B)

Ontwerp

:

2014 -

Status

:

Bouwvoorbereiding

Opdrachtgever

:

AG Vespa