22.10.18

Winnaar architectenselectie Stadhuis Groningen

Happel Cornelisse Verhoeven heeft de architectenselectie gewonnen voor de transformatie en renovatie van Stadhuis Groningen. 

Het neoclassicistische rijksmonument van Jacob Otten Husly zal worden gerestaureerd en worden voorzien van o.a. een nieuwe raad- en burgerzaal.

Daarnaast wordt de ruimtelijke ontsluiting verbeterd zodat het gebouw als ‘Huis van de Stad’ zijn publieke karakter kan versterken.

24.09.18

HCVA genomineerd voor ‘Architect van het Jaar’

Happel Cornelisse Verhoeven is genomineerd voor ‘Architect van het Jaar 2018’.

“De zorgvuldigheid, van de compositie tot de details, van omgeving tot het meubel, waarmee HappelCornelisseVerhoeven al zijn projecten vormgeeft wordt door de jury geroemd. En de ogenschijnlijke rust waarmee heldere keuzes gemaakt worden in de ontwerpen, maar ook in de opgaven waaraan gewerkt wordt. Ieder project wordt met aandacht ontworpen.”

12.09.18

Cadix genomineerd voor Arc18 Detail Award

Cadix is genomineerd voor de 18de editie van de Arc Award in de categorie ‘Detail’. De ARC18 Detail Award bekroont architectonische projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaalconcept.

11.09.18

Publicatie De Architect

In het septembernummer van De Architect werd Cadix gepubliceerd. Marieke Giele schreef een artikel over de stedelijke interventies en de samenwerking met Stephen Taylor Architects.

08.09.18

Publicatie The Architectural Review

Cadix werd onlangs gepubliceerd in het themanummer ‘Belgium’ in The Architectural Review.

06.09.18

Modulør Magazine

Het Zwitsere tijdschrift Modulør besteedt aandacht aan recente Nederlandse architectuur onder de titel ‘Mind the Context’. In het themanummer wordt door Kirsten Hannema het werk- en interesseveld besproken van enkele Nederlandse bureaus waaronder Happel Cornelisse Verhoeven. Editor: Marko Sauer

04.09.18

Oplevering Cadix

Onlangs werd in de Antwerpse havenwijk Cadix het erker- en poortgebouw opgeleverd.
Karin Borghouts maakte een fotoverslag van het project.

13.07.18

Winnaar architectenselectie Kop Boulevard Enschede

Happel Cornelisse Verhoeven heeft i.c.m. Bedaux de Brouwer Architecten de architectenselectie gewonnen voor een stedelijk woonensemble van circa 160 woningen binnen het plan ‘Kop Boulevard’ in Enschede. Het project omvat een mix van koop- en huurappartementen met een gedeelde parkeergarage en zal worden ontwikkeld door L.I.F.E. en de Gemeente Enschede.