13.07.18

Winnaar architectenselectie Kop Boulevard Enschede

Happel Cornelisse Verhoeven heeft i.c.m. Bedaux de Brouwer Architecten de architectenselectie gewonnen voor een stedelijk woonensemble van circa 160 woningen binnen het plan ‘Kop Boulevard’ in Enschede. Het project omvat een mix van koop- en huurappartementen met een gedeelde parkeergarage en zal worden ontwikkeld door L.I.F.E. en de Gemeente Enschede.

13.07.18

Oude Laecke-Halle uit de steigers!

In Leiden is de restauratie van de oude Laecke-Halle in volle gang. Onlangs kwam de gevel aan de Oude Singel uit de steigers en werd de zachte patine van het metselwerk en Bentheimer zandsteen weer zichtbaar.

12.07.18

Start bouw Strijp R

In Eindhoven is gestart met de bouw van veld 6 en 7 in het centrum van Strijp R. De woonbuurt bestaat uit 2- en 3 gezinshuizen die losjes worden gerangschikt tussen boom- en haagclusters.

10.07.18

Voortgang bouw Brandweerpost Antwerpen

In Antwerpen is begonnen met het metselwerk van de brandweerpost. Een afwisseling van verglaasde moduul- en dikformaat stenen geven uitdrukking aan de structuur van de kazerne. De oplevering van de brandweerpost staat gepland voor eind augustus.

07.07.18

Destructief onderzoek Fierenshoven

In de Fierenshoven werd gestart met het strippen van de woningen ten behoeve van het destructief onderzoek. Karin Borghouts maakte een fotoserie van de ontklede situatie. 

02.07.18

Hoogste punt Industrial Catalysis Lab

Op de TU Campus in Delft is het hoogste punt van het Industrial Catalysis Lab bereikt. Het laboratorium bestaat uit een massieve betonstructuur van 8 hogedrukkamers met daarboven een stalen techniekverdieping.

11.06.18

Rotterdam Late Night

Tijdens de architectuurspecial van Rotterdam Late Night werd Ninke Happel geïnterviewd door Wilfried de Jong over haar initiatief van het Rotterdams Woongenoodschap.

25.05.18

Viererfeld / Mittelfeld Stadt Bern (CH)

Happel Cornelisse Verhoeven is samen met Van de Wetering Atelier für Städtebau en Hager Partner geselecteerd om als team deel te nemen aan de internationale prijsvraag voor de nieuwbouwontwikkeling van Viererfeld/Mittelfeld in de stad Bern (CH).