De locatie voor de nieuwe school Mabillon in Monthey (CH) is een opvallend groen gebied met volwassen bomen en volkstuinen. Het wordt omgeven door woongebouwen in omhaagde tuinen. Het nieuwe ontwerp speelt daar op in door rondom de nieuwe gebouwen hagen aan te planten. Zodoende wordt het schoolterrein opgedeeld in kleinere, overzichtelijke domeinen met daartussen wandelpaden. De compacte, alzijdige bouwblokken staan licht gedraaid ten opzichte van elkaar. De overhoekse oriĆ«ntatie zorgt voor een luchtig, informeel ensemble, dat zich met een overeenkomstige korrelgrootte als vanzelfsprekend voegt in haar omgeving. De vier gebouwen zijn familie van elkaar door hun materialisatie en een overeenkomstig  atrium. De programmatische verschillen maken de gebouwen onderling uniek. In de gevels refereert een betonnen raamwerk aan de achterliggende constructie. Hierin zorgen verdiepingshoge muurdammen en gevouwen ramen voor een alternerend spel van licht en schaduw.  

Project
Mabillon

Locatie
Monthey (CH)

Ontwerp
2012

Status
Prijsvraag

Opdrachtgever
Schoolbestuur Mabillon

Landschapsarchitect
Feddes / Olthof

Mabillon / Monthey (CH)

De locatie voor de nieuwe school Mabillon in Monthey (CH) is een opvallend groen gebied met volwassen bomen en volkstuinen. Het wordt omgeven door woongebouwen in omhaagde tuinen. Het nieuwe ontwerp speelt daar op in door rondom de nieuwe gebouwen hagen aan te planten. Zodoende wordt het schoolterrein opgedeeld in kleinere, overzichtelijke domeinen met daartussen wandelpaden. De compacte, alzijdige bouwblokken staan licht gedraaid ten opzichte van elkaar. De overhoekse oriĆ«ntatie zorgt voor een luchtig, informeel ensemble, dat zich met een overeenkomstige korrelgrootte als vanzelfsprekend voegt in haar omgeving. De vier gebouwen zijn familie van elkaar door hun materialisatie en een overeenkomstig  atrium. De programmatische verschillen maken de gebouwen onderling uniek. In de gevels refereert een betonnen raamwerk aan de achterliggende constructie. Hierin zorgen verdiepingshoge muurdammen en gevouwen ramen voor een alternerend spel van licht en schaduw.  

Project
Mabillon

Locatie
Monthey (CH)

Ontwerp
2012

Status
Prijsvraag

Opdrachtgever
Schoolbestuur Mabillon

Landschapsarchitect
Feddes / Olthof