‘Fort bij de Nieuwe Steeg’ is gebouwd in 1878 ten oosten van Asperen bij de Linge. Het fort is grotendeels gebastioneerd en heeft een bijzondere bomvrije kazerne; een ingegraven, u-vormig gebouw waarvan de gevelmuren ongeveer vier meter uit elkaar staan. Het monument staat al jaren leeg en zal worden getransformeerd tot ‘Geo-expo’. Het nieuwe programma, waaronder verschillende auditoria, een restaurant en kantoorruimten is ondergebracht in een langgerekt volume in het verlengde van de huidige kazerne. Oud en nieuw zijn op die manier letterlijk naast elkaar gezet en vormen een complementair duo die het centrale terre-plein begrenzen. De nieuwe vleugel bestaat uit een repetitie van gewelven en is vervaardigd in leembeton, een solide materiaal dat met een speciaal ontworpen bekisting in situ wordt gestort.

Project
Geofort

Locatie
Herwijnen

Ontwerp
2009

Status
Prijsvraag

Opdrachtgever
Stichting Geofort

i.s.m
fUSE Studio

Geofort / Herwijnen

‘Fort bij de Nieuwe Steeg’ is gebouwd in 1878 ten oosten van Asperen bij de Linge. Het fort is grotendeels gebastioneerd en heeft een bijzondere bomvrije kazerne; een ingegraven, u-vormig gebouw waarvan de gevelmuren ongeveer vier meter uit elkaar staan. Het monument staat al jaren leeg en zal worden getransformeerd tot ‘Geo-expo’. Het nieuwe programma, waaronder verschillende auditoria, een restaurant en kantoorruimten is ondergebracht in een langgerekt volume in het verlengde van de huidige kazerne. Oud en nieuw zijn op die manier letterlijk naast elkaar gezet en vormen een complementair duo die het centrale terre-plein begrenzen. De nieuwe vleugel bestaat uit een repetitie van gewelven en is vervaardigd in leembeton, een solide materiaal dat met een speciaal ontworpen bekisting in situ wordt gestort.

Project
Geofort

Locatie
Herwijnen

Ontwerp
2009

Status
Prijsvraag

Opdrachtgever
Stichting Geofort

i.s.m
fUSE Studio