Tegenover het voormalige rusthuis 'Zorgvliet' in Wolphaertsdijk is een huis ontworpen voor een gezin met vijf kinderen. Om tegemoet te komen aan de wens om een grote tuin op het zuiden te realiseren, is het woonhuis dwars op het kavel gesitueerd. De woning beschrijft een symmetrische plattegrond en is op de begane grond georganiseerd rondom een vestibule, waarvandaan een royale entreekamer, de keuken, woonkamer, gastenkamer en de bijkeuken worden bereikt. De architectuur is teruggebracht tot een klassieke huisvorm met zadeldak. Een beperkt materialenpalet van genuanceerd grijs metselwerk en gepatineerd quartz-zink zorgt voor een verder doorgevoerde abstractie. In het dak zijn 6 dakvensters opgenomen die naar boven toe afnemen in hoogte. De nok wordt beëindigd met een kam waarin alle rook- en luchtkanalen zijn geïntegreerd als ook een zonnecollector.

Project
Familiehuis

Locatie
Wolphaertsdijk

Ontwerp
2011

Status
Bouwvoorbereiding

Opdrachtgever
Particulier

Familiehuis / Wolphaartsdijk

Tegenover het voormalige rusthuis 'Zorgvliet' in Wolphaertsdijk is een huis ontworpen voor een gezin met vijf kinderen. Om tegemoet te komen aan de wens om een grote tuin op het zuiden te realiseren, is het woonhuis dwars op het kavel gesitueerd. De woning beschrijft een symmetrische plattegrond en is op de begane grond georganiseerd rondom een vestibule, waarvandaan een royale entreekamer, de keuken, woonkamer, gastenkamer en de bijkeuken worden bereikt. De architectuur is teruggebracht tot een klassieke huisvorm met zadeldak. Een beperkt materialenpalet van genuanceerd grijs metselwerk en gepatineerd quartz-zink zorgt voor een verder doorgevoerde abstractie. In het dak zijn 6 dakvensters opgenomen die naar boven toe afnemen in hoogte. De nok wordt beëindigd met een kam waarin alle rook- en luchtkanalen zijn geïntegreerd als ook een zonnecollector.

Project
Familiehuis

Locatie
Wolphaertsdijk

Ontwerp
2011

Status
Bouwvoorbereiding

Opdrachtgever
Particulier